MAGUNKRÓL

Dr. Szász Ferenc 1991-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten. Tanulmányai befejeztével az egyetem Szülészeti és Szaporodásbiológiai Tanszékének kisállatklinikáján dolgozott klinikus állatorvosként.
Részt vett a hallgatók gyakorlati oktatásában és vizsgáztatásában, a tanszék kutató munkájában és a nagy- illetve kisállatok klinikai ellátásában.

Érdeklődési területe a kisállat szülészet, szaporodásbiológia, andrológia és sperma konzerválás.

Külföldi tanulmányait Uppsalában (1994), Hannoverben (1995), Utrechtben (1996-1997) és Osloban (1999) folytatta, ahol a kutyasperma mélyhűtéssel kapcsolatos kutatásokat végzett. Postgraduális diplomáját (PhD) a Szent István Egyetem Állatorvosi karán védte meg 2000-ben: „A kutyasperma mélyhűtésére vonatkozó vizsgálatok” címmel.

Az egyetemről 1999 őszén a csepeli Pharmacoklinika Kft. magánklinikájára ment, ahol 3 éven át az általános kisállatpraxis mellett szakirányú betegellátást is végzett. Nemzetközi szaporodásbiológusi diplomáját, kisállat szekcióban, 2002-ben szerezte meg Bécsben, és jogosult lett a Diplomate of European College of Animal Reproduction cím viselésére.

Saját szaporodásbiológiai szakklinikája 2017-től az Állatorvostudományi Egyetem referencia rendelőjeként is működik, és részt vesz a végzős hallgatók gyakorlati képzésében. Ezért a tevékenységéért, 2020-ban az Állatorvostudományi Egyetem mesteroktatója címet kapta.

A szakklinikán jelentős kutyaspermabank működik, 1997-óta betárolt, napjainkra már több ezer adag szaporítóanyaggal.

A rendelő 2009 óta az International Canine Semen Bank-Oregon amerikai spermabank hazai partnercége, ICSB-HUNGARY néven.

ÁLLATORVOSI SZAKRENDELŐ